Otrajās Lieldienās gaidāms spēcīgs vējš un sniegs; vietām spēkā dzeltenais brīdinājums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vējš. Ilustratīvs attēls
Vējš. Ilustratīvs attēls Foto: pixabay.com

Agrā pirmdienas rītā dienvidu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās valsts lielākajā daļā sasniedz 12-17 metrus sekundē, Ventspilī - 21 metru sekundē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Arī svētdien stiprākās vēja brāzmas tika reģistrētas Ventspilī - vakarā līdz 22,5 metriem sekundē.

Debesis pārsvarā apmākušās, daļā Latgales - skaidras. Vietām - galvenokārt Kurzemē, arī Vidzemē - līst.

Gaisa temperatūra plkst.6 bija no +0,6 grādiem Dagdā līdz +5,3 grādiem Mērsragā.

Rīgā apmācies rīts, gaisa temperatūra +5 grādi, dienvidrietumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu līdz 14 metriem sekundē, Daugavgrīvā - līdz 17 metriem sekundē.

Pirmdien, Otrajās Lieldienās, daudzviet Latvijā gaidāms lietus un, sākot no valsts rietumiem, teritoriju šķērsos stiprāki nokrišņi - ne tikai lietus, bet arī sniegs, prognozē sinoptiķi.

Latgalē līdz vakaram nav gaidāmi būtiski nokrišņi. Vakarā valsts rietumu un centrālajā daļā ceļi daudzviet apsnigs un apledos.

Dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 13-18 metriem sekundē, vietām Kurzemē un Ziemeļvidzemes piekrastē - līdz 19-23 metriem sekundē. Kurzemē un Vidzemes piekrastē līdz pēcpusdienai spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dzeltenais brīdinājums par vēju.

Gaisa temperatūra snigšanas laikā pēcpusdienā un vakarā noslīdēs līdz aptuveni nulle grādiem. Maksimālā temperatūra būs +9 grādi Latgalē.

Rīgā dienas pirmajā pusē iespējams neliels lietus, vēlāk gaidāms mēreni stiprs lietus un slapjš sniegs. Gaiss iesils līdz +7 grādiem, pievakarē temperatūra noslīdēs līdz +1 grādam. Dienvidu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 17 metrus sekundē, vakarā vējš pierims.

Laikapstākļus nosaka liels ciklons. No rietumiem tuvojas divas aukstās atmosfēras frontes. Gaisa spiediens jūras līmenī no 988 hektopaskāliem Ziemeļkurzemē līdz 1000 hektopaskāliem Dienvidlatgalē, tas turpina pazemināties.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +5 grādiem Dagdā un Rēzeknē līdz +11,5 grādiem Mērsragā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 4.aprīlī bija +26..+27 grādi Portugālē un Spānijā, kā arī +29 grādi Krētā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -19 grādi Islandē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu