Pēc tropiski siltas nakts gaidāma apmākusies diena

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Edgars Priedītis/LETA

5. jūlija rītā gaisa temperatūra valstī svārstījās no +14,8 grādiem Zosēnos līdz pat +22,6 grādiem Kolkā, izriet no Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem.

Tropiski silta nakts - ar gaisa temperatūru visas nakts garumā virs +20 grādiem - piedzīvota ne tikai Kolkā, bet arī Mērsragā un daļā Rīgas.

Agrā rītā daudzviet spīd saule, bet daļu valsts - it īpaši ziemeļus - sedz mākoņu sega. Nav nokrišņu; Kurzemes galējos dienvidrietumus var skart no Lietuvas nākoši lietus mākoņi.

Pūš lēns līdz mērens austrumu vējš.

Rīgas centrā gaisa temperatūra naktī nenoslīdēja zem +20 grādiem - aizvadīta jau astotā tropiskā nakts šovasar. Mainīgs mākoņu daudzums, pūš austrumu, dienvidaustrumu vējš ar ātrumu divi trīs metri sekundē.

Pirmdien Latvijā būs daļēji apmācies laiks, bet tikai vietām gaidāms īslaicīgs lietus, prognozē sinoptiķi.

Kurzemes dienvidrietumos iespējams arī pērkona negaiss.

Pūšot lēnam līdz mērenam austrumu, dienvidaustrumu vējam, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +24..+28 grādiem.

Rīgā starp mākoņiem uzspīdēs saule, nav gaidāmi nokrišņi, pūtīs mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš un gaiss sasils līdz +27 grādiem.

Laikapstākļus ietekmē zema spiediena apgabals, kā arī anticiklona dienvidrietumu mala. Atmosfēras spiediens 1011-1016 hektopaskāli jūras līmenī.

Spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dzeltenais brīdinājums par karstumu visā valstī, kā arī par augstu ugunsbīstamību mežos Kurzemē un Vidzemē, tai skaitā Rīgā.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijā bija +24..+29 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 4.jūlijā bija +41 grāds Spānijā. Somijas ziemeļos gaiss sakarsa līdz +32 grādiem, Zviedrijas ziemeļos - līdz +33 grādiem. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -4 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu