Dzestrākā nakts aizvadīta Kurzemē, dienas gaitā termometra stabiņš pakāpsies līdz +13 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Saulains rīts Rītabuļļos
Foto: Saulains rīts Rītabuļļos Foto: Jānis Škapars/TVNET

Naktī uz trešdienu gaisa temperatūra Latvijā pazeminājās līdz 0..-4 grādiem, bet daļā piekrastes tā nenoslīdēja zem +4 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Aukstākais laiks bija Kurzemē, kur gan Liepājas lidostā, kad Rucavas novērojumu stacijā temperatūra pazeminājās līdz -4 grādiem, savukārt Stendes meteostacijā piecos rītā bija -4,2 grādi.

4.maija aukstuma rekords Latvijā ir -6,4 grādi 1965.gadā.

Svētku rītā debesis ir lielākoties skaidras, bet vietām valsts rietumu un centrālajā daļā - mākoņainas. Nav nokrišņu. Pūš lēns līdz mērens vējš no rietumu puses.

Rīgā gaisa temperatūra saullēktā bija no -1 grāda starptautiskajā lidostā līdz +4 grādiem Daugavgrīvā.

rešdien, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, saule mīsies ar mākoņiem un nav gaidāmi ievērojami nokrišņi, prognozē sinoptiķi.

Saulainākais laiks saglabāsies Vidzemes piekrastē un Kurzemes rietumos. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no rietumiem, ziemeļrietumiem.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +8..+13 grādiem.

Rīgā sauli brīžiem aizsegs mākoņi, nav gaidāmi nokrišņi. Pūšot lēnam līdz mērenam rietumu, ziemeļrietumu vējam, gaiss iesils līdz +12 grādiem, pilsētas ziemeļos - līdz +9 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens 1019-1023 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien valsts lielākajā daļā bija +11..+14 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 3.maijā bija +24..+27 grādi daudzviet Eiropas dienvidu un centrālajā daļā, bet Kiprā +31 grāds. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -15 grādi Somijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu