Bali vulkāns: kopš lidostas atvēršanas izlidojuši 4500 cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kaut arī Indonēzijas Bali salā Aguna vulkāns joprojām turpina izmest gaisā pelnus, trešdienas pēcpusdienā atsākušies lidojumi no Bali starptautiskās lidostas, pavēstīja amatpersonas. «Tā kā lidosta vakar atjaunoja darbu, dažos reisos atsākti lidojumi, un lietas pamazām atgriežas normālā situācijā,» ceturtdien sacīja lidostas preses sekretārs Isravadi.

No Bali lidostas jau izlidojuši vairāk nekā 4500 cilvēku, apliecināja varasiestādes.

Lidosta netālajā Lombokas salā, kas arī ir tūristu iecienīta, ceturtdien atkal tika slēgta, jo pelnu mākonis pārvietojies tās virzienā.

Vulkāna aktivitātes dēļ Bali lidosta tika slēgta pirmdien, izjaucot ceļojumu plānus desmitiem tūkstošiem cilvēku.

Indonēzijas prezidents Džoko Vidodo devis rīkojumu visām atbildīgajām aģentūrām un ministrijām, kā arī armijai un policijai palīdzēt Bali šajā situācijā.

No Aguna vulkāna, kas pagājušās nedēļas otrdienā sāka izmest pelnus, kopš sestdienas sāka izplūst lava.

Varasiestādes pirmdien deva rīkojumu 100 000 cilvēku pamest teritoriju desmit kilometru rādiusā ap vulkānu, taču daļa palikusi uz vietas. Vidoto aicināja arī viņus doties prom pašu drošības dēļ.

Aguna vulkāns pēdējo reizi izvirda 1963.gadā, laupot dzīvību vairāk nekā 1000 cilvēkiem.

Indonēzijā, kas atrodas tā sauktajā Klusā okeāna uguns lokā, ir vairāk nekā 120 aktīvu vulkānu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu