Gaisa temperatūra piektdien sasniegs +26 grādus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Piektdien Latvijas lielākajā daļā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +24..+26 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Piektdienas rītā Latvijā ir sauss un saulains laiks, nedaudz vairāk mākoņu Kurzemē. Minimālā gaisa temperatūra naktī bija no +6..+7 grādiem Ainažu un Zilupes apkaimē līdz +14..+15 grādiem vietām Cēsu pusē un Rīgā. Deviņos rītā visā valstī gaidāmi +16..+19 grādi.

Lēna līdz mērena rietumu, dienvidrietumu vēja ietekmē vēsāka diena gaidāma Kurzemes rietumu daļā un Ziemeļvidzemes piekrastē, kur gaiss iesils līdz +18..+23 grādiem.

Mākoņi daļēji segs debesis. Vietām - galvenokārt valsts centrālajā daļā - var izaugt arī daži nelieli lietus mākoņi.

Rīgā piektdien nedaudz palielināsies mākoņu daudzums, nav gaidāmi nokrišņi. Pūšot lēnam vējam, gaisa temperatūra sasniegs +25 grādus. Pilsētas ziemeļos gaidāma neliela jūras brīze un mazliet zemāka gaisa temperatūra.

Laikapstākļus nosaka paaugstināta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens pakāpies līdz 760-762 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka daudzos mežos - arī Rīgas mežos - saglabājas ļoti augsta ugunsbīstamība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu