Latvijas Dabas fonds plāno īstenot projektu mazā ērgļa aizsardzībai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Madonas muzejā 1.jūnijā plkst.10 Latvijas Dabas fonds (LDF) prezentēs projektu «Mazā ērgļa aizsardzība Latvijā», informēja LDF pārstāve Liene Brizga-Kalniņa.

Projekts ilgs četrus gadus un tā laikā tiks veikti vērienīgi darbi mazā ērgļa aizsardzībai, sacīja Brizga-Kalniņa. Galvenās projekta darbības teritorijas būs Kujas dabas parks un Lubāna mitrājs.

Viņa skaidroja, ka Latvijā ligzdo gandrīz puse no mazā ērgļa Eiropas populācijas, taču kopš gadsimta sākuma tā ir samazinājusies par 15%. Projekta mērķis ir šīs sugas saglabāšana Latvijā un Eiropā.

Pēc prezentācijas plkst.12 paredzēts izbraukums uz Kujas dabas parku. Tā teritorijā notiks pārgājiens aptuveni 5 kilometru garumā, kura laikā būs iespējams redzēt mazā ērgļa ligzdošanas un barošanās vietas. Ir iespēja arī redzēt pašu mazo ērgļi, teica Brizga-Kalniņa. Atgriešanās Madonā paredzēta ap plkst.16.

LDF norīkos transportu no Rīgas uz Madonu un atpakaļ. Tāpat pārgājiena laikā tiks nodrošināti putnu vērošanas binokļi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu