Dārgu piedāvājumu dēļ neatrod nelegāli uzglabāto riepu izvedēju no teritorijām Starta ielā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Pārāk dārgu piedāvājumu dēļ sarunu procedūra par nelegāli uzglabāto riepu izvešanu no teritorijām Starta ielā 7A un 8 noslēgusies bez rezultāta, sacīja Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

Viņa skaidroja, ka uzņēmumu SIA «Eco Baltia vide», «Clean R», «Getliņi Eko» un «Eko Osta» iesniegtie piedāvājumi nav bijuši atbilstoši dienesta finansiālajām iespējām. Vienlaikus VVD tuvāko nedēļu laikā izskatīšot citus iespējamos teritoriju sakārtošanas risinājumus.

Uzņēmumu piedāvājumu izmaksas VVD neizpauž.

Kā ziņots, sākotnēji uz sarunu procedūru par abu teritoriju sakārtošanu tika uzaicināti septiņi komersanti, no kuriem savus piedāvājumus iesniedza četri minētie.

Tika paredzēts, ka izraudzītajam uzvarētājam mēneša laikā pēc līguma noslēgšanas būtu jāizved atkritumi, šajā gadījumā, nolietotās riepas no teritorijām Starta ielā 7A un 8. Viena gada laikā uzņēmumam būtu jāveic izvesto atkritumu pārstrāde vai jāizmanto tās inženiertehnisko būvju būvniecībā.

Jau vēstīts, ka VVD iepriekš jau pārtrauca līgumu ar «Riepu blokiem» par videi kaitīgu preču atkritumu apsaimniekošanas sistēmas piemērošanu un aprēķināja tam sodu 12,9 miljonu eiro apmērā. Vides dienesta skatījumā, uzņēmums kā ražotāju atbildības sistēma nenodrošināja nolietoto riepu pārstrādi atbilstoši normatīvo aktu prasībām, līdz ar to piemērots sods nepilnu 13 miljonu eiro apmērā.

Uzņēmums Starta ielā, Rīgā, bija uzkrājis tonnām riepu. Lai atbrīvotos no pretlikumīgi glabātajām riepām, «Riepu bloki» nolēma iepirkt vēl riepas, skaidrojot, ka pretējā gadījumā riepu daudzums neesot bijis pietiekams, lai tās varētu izdevīgi nodot pārstrādei.

Uzņēmums ir pārsūdzējis VVD aprēķināto sodu, aģentūra LETA noskaidroja Administratīvās rajona tiesas Liepājas tiesu namā. «Riepu bloku» vadītājs Aivars Grūbe aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka uzņēmums nevar piekrist šādam soda apmēram, jo tas ir neadekvāts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu