Naktī uz ceturtdienu vietām Kurzemē un Vidzemē līs un būs liels vējš

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ceturtdien naktī un no rīta vietām Kurzemē un Vidzemē - galvenokārt ziemeļos - gaidāms lietus un spēcīgs vējš, prognozē sinoptiķi.

Dienvidrietumu vējš Kurzemes un Ziemeļvidzemes piekrastē brāzmās pūtīs līdz 14-18 metriem sekundē, pārējā valstī tas būs lēnāks. Minimālā gaisa temperatūra +11..+16 grādu; nakts gaitā Kurzemē gaiss iesils līdz +19 grādiem.

Gada garākajā dienā mākoņi daļēji klās Latvijas debesis, vietām īslaicīgi līs un dārdēs pērkons. Plašākās un stiprākās lietusgāzes gaidāmas ceturtdienas vakarā un naktī uz piektdienu; dažviet negaiss var izraisīt vētru un krusu.

Pūšot brāzmainam dienvidrietumu vējam, gaisa temperatūra ceturtdien pakāpsies līdz +24..+27 grādiem, daļā Kurzemes un Vidzemes - līdz +20..+23 grādiem.

Rīgā tuvākajā diennaktī gaidāms mainīgs mākoņu daudzums. Lietus un pērkona negaiss visvairāk iespējams ceturtdienas vakarā. Dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās brīžiem pastiprināsies līdz 15 metriem sekundē un gaisa temperatūra sasniegs +26 grādus.

Jau ziņots, ka 21.jūnijā plkst.13.07 būs saulgrieži un sāksies astronomiskā vasara. Ceturtdiena būs gada garākā diena, savukārt gada īsākā nakts būs nakts no ceturtdienas uz piektdienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu