Jūnija pirmā diena būs sausa un saulaina

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Piektdien visā Latvijā spīdēs saule un gaiss būs sauss, prognozē sinoptiķi.

Piektdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no +2,5 grādiem Jaunpiebalgas novada Zosēnos līdz +14,1 grādam Mērsragā un +15,9 grādiem Kolkā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Saskaņā ar uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» datiem zem +3 grādiem gaisa temperatūra naktī noslīdēja arī Zilupes apkaimē, un neliela salna zāles augstumā, visticamāk, bijusi arī vietām citviet Latgalē un Vidzemē.

Dienas laikā maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +20 grādiem vietām Latgalē un piekrastē līdz +25..+26 grādiem pārējā Kurzemē un Zemgales rietumdaļā.

Pūtīs lēns vējš.

Rīgā gaisa temperatūra vēlā pēcpusdienā paaugstināsies līdz +24..+25 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons, tuvākajā diennaktī tas atkāpsies, tādēļ gaidāma neliela gaisa spiediena krišanās. Atmosfēras spiediens piektdienas rītā 766-769 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izplatījis oranžās krāsas brīdinājumu par ļoti augstu ugunsbīstamību mežos, tai skaitā Rīgas un galvaspilsētas apkārtnes mežos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu