Gaisa temperatūra Latgales dienvidos pakāpusies līdz +25 grādiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Aprīļa pēdējās dienas pēcpusdienā Latgales dienvidos gaiss sasilis līdz +25 grādiem, un tā ir augstākā gaisa temperatūra valstī kopš 2017.gada 31.augusta, liecina meteoroloģiskā informācija.

«Latvenergo» Daugavpils novērojumu stacijā termometra stabiņš pakāpies līdz pat +26 grādiem.

Savukārt Rīgas jūras līča rietumu piekrastē - no Kolkas līdz Jūrmalai - gaisa temperatūra ir +7..+12 grādu. Talsu un Rūjienas pusē nav kļuvis siltāks par +16 grādiem; Latvijas lielākajā daļā gaiss iesilis līdz +18..+23 grādiem.

Saules ultravioletās radiācijas indekss dienas vidū Rucavā sasniedza 5,2 punktus - līdz šim augstāko līmeni šogad.

Jau ziņots, ka pirmdienas vakarā un naktī uz otrdienu daudzviet Latvijā īslaicīgi līs, vietām iespējams pērkona negaiss, stiprs lietus un migla. Gaidāma līdz šim siltākā nakts šajā gadā - gaisa temperatūra pazemināsies līdz +8..+15 grādiem, dažviet Kurzemes piekrastē termometra stabiņš noslīdēs līdz +5 grādiem.

Otrdien iegriezīsies mērens rietumu vējš, dienas pirmajā pusē Ziemeļkurzemē gaidāmas brāzmas līdz 15 metriem sekundē. Svētku diena būs pārsvarā saulaina, vairāk mākoņu austrumu novados, kur vietām īslaicīgi līs, pierobežā prognozētas arī pērkona lietusgāzes.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien gaidāma no +8..+12 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē, kur iespējama migla, līdz +22..+24 grādiem valsts austrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu