Pirmdiena būs vēsturiski siltākā diena aprīļa pirmajā dekādē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmdien Latvijā tiks pārspēts ne tikai 9.aprīļa, bet arī mēneša pirmās dekādes nacionālais siltuma rekords, prognozē sinoptiķi.

Agrā pirmdienas rītā gaisa temperatūra lielā Latvijas daļā nav noslīdējusi zemāk par +7..+12 grādiem, bet vietām, kur norimis vējš, gaiss atdzisis līdz 0..+5 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Tāpat kā diennakti iepriekš, zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Madonas novērojumu stacijā, kur termometra stabiņš saullēktā noslīdējis līdz nulles atzīmei. Līdz +3 grādiem nakts izskaņā gaiss bija atdzisis Kolkā un Ventspils lidostā, lai gan Ventspils ostā, kā arī vēlāk Kolkā gaisa temperatūra pakāpās 6-7 grādus augstāk.

Augstākā gaisa temperatūra sešos rītā bija +12 grādu Ziemeļvidzemes piekrastē.

Gaisa temperatūra dienas gaitā pakāpsies līdz +19..+23 grādiem,

vienīgi daļā piekrastes saglabāsies vēsāks laiks. Kurzemes piekrastē gaisa temperatūra pievakarē noslīdēs zem +10 grādiem.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem līdz šim 9.aprīlī valstī nav reģistrēta par +19 grādiem augstāka gaisa temperatūra, savukārt mēneša pirmās dekādes nacionālais rekords ir +21,8 grādi 1961.gada 7.aprīlī.

Mākoņu būs maz, vēlā pēcpusdienā Rietumlatvijā palielināsies mākoņu daudzums. Vakarā, sākot no valsts dienvidrietumiem, vietām līs, gaidāmas dažas pērkona lietusgāzes. Negaiss var atnest arī krusu un lielas vēja brāzmas.

Dienas laikā dienvidu vēja ātrums brāzmās sasniegs 8-13 metrus sekundē, Kurzemē gaidāms arī lēns vējš.

Rīgā saule gaisu sasildīs līdz +22 grādiem un dienvidu, dienvidaustrumu vējš brāzmās pūtīs līdz desmit metriem sekundē. Vakarā galvaspilsētu var sasniegt lietus vai pat pērkona negaiss.

Anticiklons atkāpjas uz austrumiem, to nomaina zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens krītas, no rīta tas ir 758-762 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu