Lieldienās varēs pikoties! Dažās vietās sniega sega būs 10 centimetru bieza

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lieldienu brīvdienas Latvijā ienāks ar laika apstākļu izmaiņām – anticiklons, kas nesa sausu, saulainu un vēsu laiku, atkāpsies, un virs mūsu reģiona pastiprināsies ciklonu darbība – debesis apmāksies, bieži gaidāmi nokrišņi, pat ilgstoši un intensīvi. Svētku dienās gan snigs sniegs un slapjš sniegs, gan līs lietus. Izveidosies sniega sega, kas pēc tam atkal kusīs, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Jau ceturtdienas vakarā dienvidrietumu rajonus sasniegs nokrišņu mākoņi, kas pāri Latvijai virzīsies piektdien, nesot sniegu un slapju sniegu, bet dienas laikā arī lietu, sevišķi valsts rietumu un centrālajos rajonos. Piektdienas rītā Latvijas lielāko daļu pārklās 1-4 cm bieza sniega kārta.

Sestdiena būs sausa, lai arī varbūtība, ka uzspīdēs saule, nav augsta. Toties svētdien no dienvidiem Latvijai tuvosies jauns ciklons, kas aktivizēsies virs mūsu reģiona.

Nokrišņi būs ilgstoši – līs lietus, snigs sniegs un slapjš sniegs.

Ņemot vērā, ka prognožu informācija nav viennozīmīga, pastāv varbūtība, ka nokrišņi būs tikai svētdienas pēcpusdienā. Līdz ar to iespējams, ka Pirmās Lieldienas valsts lielā daļā būs iespēja svinēt sausos laikapstākļos. Otrās Lieldienas būs mākoņainas un nokrišņiem bagātas. Šajās dienās sniega segas biezums dažviet Latvijā no jauna varētu pārsniegt pat 10 cm.

Svētku naktīs visā Latvijā gaidāms sals līdz -1...-6 grādiem, arī dienā temperatūra lielākoties nebūs augstāka par +1...+7 grādiem, bet valsts ziemeļaustrumu rajonos varētu saglabāties neliels sals.

Siltākas naktis kļūs darba nedēļā pēc brīvdienām. Pēc Lieldienām ar dienvidu vējiem mūsu reģionā ieplūdīs siltākas gaisa masas un

termometra stabiņš dažviet pakāpsies līdz +10...+13 grādu atzīmei.

Tomēr šis siltuma vilnis būs īslaicīgs, lai arī iespējamība, ka pēc tam termometra stabiņš noslīdēs zem -10 grādu atzīmes, jau kļūst aizvien mazāka.

Uzmanību autovadītājiem: mainīgos laika apstākļos jābūt uzmanīgiem! Braukšanas apstākļus uz ceļa pasliktinās gan sniegs, gan arī gaidāma apledojuma veidošanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu