Marts noslēgsies ar aukstu un lielākoties saulainu laiku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Jau pirmdien Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte, tādēļ marta pēdējās diennaktīs gaisa temperatūra būs vairākus grādus zem normas, liecina «Global Forecast System» prognoze.

Pirmdien daudzviet īslaicīgi līs un snigs, turpmākās dienas būs pārsvarā sausas un saulainas. Iespējams, ceturtdien un piektdien Latvijas dienvidu daļu skars sniega mākoņi. Valdošais būs lēns līdz mērens ziemeļu un austrumu vējš.

Pirmdien vēl saglabāsies visai silts laiks, bet vakarā gaisa temperatūra noslīdēs zem nulles, otrdienas rītā Vidzemē jau gaidāms sals līdz -10 grādiem. Arī turpmākajās naktīs gaisa temperatūra valstī pazemināsies līdz -3..-13 grādiem, un dienas laikā saule gaisu spēs iesildīt vien līdz -2..+6 grādiem.

Marta pēdējā dienā un Lieldienās laikapstākļus var ietekmēt ciklons, bet prognozes par tā virzību un iespējamo ietekmi pagaidām ir atšķirīgas. Lai gan brīžiem kļūs siltāks, sagaidāms, ka aprīļa pirmajā pusē caurmērā saglabāsies vēss laiks, pieaugs nokrišņu varbūtība.

«Global Forecast System» ir ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes datormodelis, kas, ik pēc sešām stundām veicot aprēķinus, prognozē laikapstākļus visā pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu