Ūdens līmenis upēs vietām kāpis pusotru metru diennaktī, sāk applūst palienes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Kurzemē un Zemgalē otrdien turpinās straujš ūdens līmeņa kāpums upēs, tas sācies arī daudzviet Vidzemē un Latgalē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Straujākais ūdens līmeņa kāpums - par pusotru metru - aizvadītajā diennaktī reģistrēts Lielupes pietekā Svētē pie Ūziņiem. Ūdens līmenis paaugstinās arī citās Lielupes pietekās un pašā Lielupē, vietām sāk applūst palienes.

Ūdens līmeņa svārstības Mūsā pie Bauskas liecina par iespējamu ledus sakustēšanos.

Vairākās Kurzemes upēs ūdens līmenis kopš pagājušās nedēļas cēlies par vairāk nekā metru, bet pagaidām visās upēs ūdens līmenis ir zem pērnā gada rudenī un decembrī sasniegtā maksimuma.

Daugavā un Aiviekstē, kā arī lielā daļā Ziemeļvidzemes upju ūdens līmenis nemainīgs, citās Latgales un Vidzemes upēs galvenokārt sākusies ūdens līmeņa paaugstināšanās, ūdens līmeņa kāpums pagaidām nepārsniedz pusmetru.

Strauja ūdens līmeņa paaugstināšanās turpināsies līdz trešdienai, lielākās upēs ūdens vēl kāps arī ceturtdien un piektdien, kad visā valstī jau būs atgriezies noturīgs sals.

Vietām - pārsvarā valsts rietumu un centrālās daļas upēs - gaidāma ledus uzlūšana, iespējama ledus sastrēgumu veidošanās un īpaši strauja ūdens līmeņa paaugstināšanās, kā arī plašāku teritoriju applūšana augšpus tiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu