Gaisa temperatūra Latvijā pazeminājusies līdz -21 grādam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Naktī uz sestdienu gaisa temperatūra visā valstī, izņemot dažas vietas piekrastē, noslīdēja zem -14 grādiem, Daugavpils novērojumu stacijā sešos rītā sasniedzot -21,4 grādus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Tā bija desmitā nakts pēdējo divu nedēļu laikā, kad sals Latvijā sasniedzis -20 grādu atzīmi. Iepriekšējo reizi šāds sals marta mēnesī valdīja 2013.gadā.

Līdz -19..-21 grādam gaisa temperatūra aizvadītajā naktī pazeminājās arī vietām citviet Latgalē, Vidzemes augstienē, Zemgales rietumos un Kurzemē. Siltākā nakts bija Kolkā, kur nekļuva vēsāks par -9 grādiem.

Sestdienas rītā debesis virs Latvijas pārsvarā skaidras, vairāk mākoņu saglabājas Rīgas līča Kurzemes piekrastē. Pūš lēns vējš un ir bezvējš.

Rīgā skaidrs laiks un lēns austrumu vējš. Gaisa temperatūra pilsētas centrā pazeminājusies līdz -11..-12 grādiem, piepilsētā valda sals līdz -16 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -2,3 grādiem Ventspilī līdz -7,1 grādam Alūksnē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 2.martā bija +24 grādi Maltā un Itālijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -34 grādi kalnos Zviedrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu