Daugavpilī šorīt sals līdz -24 grādiem, aukstumu pastiprina vējš

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdienas rītā zemākā gaisa temperatūra Latvijā reģistrēta Daugavpils novērojumu stacijā, kas izvietota pilsētas nomalē pie Ruģeļu ūdenskrātuves, - šajā vietā sals pastiprinājies līdz -24 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Citviet Latgalē, kā arī Vidzemē, Zemgalē un vietām Dienvidkurzemē gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -17..-23 grādiem, savukārt Kurzemes lielākajā daļā termometri rāda -12..-16 grādu.

Visā valstī salu pastiprina vējš. Komforta temperatūra, kas parāda vēja ietekmi, valsts lielākajā daļā ir tuvu -30 grādu atzīmei, nedaudz siltāks laiks saglabājas Kurzemē.

Līdz astoņiem rītā gaiss kļūs vēl nedaudz aukstāks.

Mākoņu ir maz, tomēr vietām iespējams neliels sniegs. Vējš vietām putina agrāk uzsnigušo sniegu. Austrumu, ziemeļaustrumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu 3-10 metru sekundē, Kolkā reģistrētas brāzmas līdz 17 metriem sekundē.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, pūš austrumu, ziemeļaustrumu vējš 3-8 metri sekundē, gaisa temperatūra -17..-18 grādu, kas vējš šķiet kā aptuveni -25 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -3,9 grādiem Ventspilī līdz -12,8 grādiem Rēzeknē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 26.februārī bija +21..+22 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -32 grādi Alpu kalnos un -37 grādi Krievijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu