Piektdienas rītā Latgalē valda sals līdz -27 grādiem; jāizvērtē bērnu laišana uz skolu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Naktī teju visā Latvijā gaisa temperatūra pazeminājās līdz -21..-27 grādiem, mazāks sals bija daļā Kurzemes piekrastes un dažviet Vidzemē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Ministru kabineta noteikumi paredz, ka bērni vecumā līdz 12 gadiem uz skolu nedodas, ja ārā valda -20 grādi, savukārt 13 gadus un vecāki skolēni - ja ir -25 grādu sals.

Bargākais sals reģistrēts Latgalē un Vidzemes augstienē. No rīta vietām kļuvis siltāks, citviet turpinās sala pastiprināšanās. Piektdien plkst.5 gaisa temperatūra LVĢMC novērojumu tīklā bija no -9,0 grādiem Kolkā un -10,6 grādiem Ventspilī līdz -25,2 grādiem Madonā, -25,3 grādiem Zosēnos un -26,7 grādiem Daugavpilī.

Saskaņā ar «Latvijas Valsts ceļi» datiem zem -25 grādiem gaisa temperatūra piektdienas rītā noslīdējusi arī Rēzeknes, Kārsavas un Zilupes apkaimē.

Tikai vietām valstī - galvenokārt Kurzemē un Vidzemē - manāmi mākoņi. Daudzviet dūmaka un sarma, atsevišķās vietās sabiezējusi migla. Dominē bezvējš, piekrastē - neliels dienvidu vējš.

Rīgā lielākoties skaidras debesis, lēns dienvidvējš, gaisa temperatūra no -13 grādiem pilsētas ziemeļos līdz -21 grādam vietām piepilsētā, arī lidostā «Rīga» reģistrēts 21 grāda sals.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -3,7 grādiem Ventspilī līdz -11 grādiem Staļģenē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 22.februārī bija +20 grādu Grieķijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -30..-32 grādi Skandināvijas ziemeļos un Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu