Visos Latvijas reģionos sasniegta -20 grādu atzīme

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Naktī uz ceturtdienu visos Latvijas reģionos reģistrēta gaisa temperatūras pazemināšanās līdz -20 grādiem vai zemāk, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Precizēta 1. rindkopa

Ceturtdien plkst.7 Daugavpils novērojumu stacijā, kas izvietota pilsētas nomalē pie Ruģeļu ūdenskrātuves, termometra stabiņš noslīdēja līdz -26,2 grādiem, liecina jaunākie dati.

Daudzviet Latgalē un Vidzemē gaiss atdzisis līdz -20..-23 grādiem. Nakts vidū arī Jelgavas meteoroloģiskajā stacijā, kas atrodas Staļģenē, sals sasniedza -23 grādus. Kurzemes vidienē, kā arī Rucavā gaisa temperatūra nakts gaitā noslīdējusi līdz -20..-21 grādam.

Piecos rītā gaisa temperatūra LVĢMC novērojumu tīklā bija no -8,4 grādiem Mērsragā un -8,8 grādiem Kolkā līdz -22,1 grādam Ainažos un -25,0 grādiem Daugavpilī.

Mākoņi daļēji sedz debesis, vietām neliels sniegs, migla un sarma. Vēja praktiski nav.

Rīgā pārsvarā skaidrs laiks, pūš viegls austrumu vējš, gaisa temperatūra -13..-15 grādu, piepilsētā līdz -21 grādam.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -3,2 grādiem Ventspilī līdz -9 grādiem Priekuļos un Rēzeknes apkaimē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 21.februārī bija +20..+22 grādi Portugālē, Spānijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -38 grādi kalnos Zviedrijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu