Sals sasniedzis -11 grādus, daudzviet snigs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Pirmdienas rītā gaisa temperatūra visā Latvijā ir zemāka par -3 grādiem un vietām Austrumlatvijā sasniedz -11 grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Piecos rītā gaisa temperatūra LVĢMC novērojumu tīklā bija no -3,3..-3,5 grādiem Ventspilī, Kolkā un Mērsragā līdz -10,5 grādiem Rēzeknē un -10,8 grādiem Jēkabpilī.

Mākoņi daļēji sedz debesis, daudzviet krīt neliels sniegs, bet teritorijā uz dienvidiem, dienvidrietumiem no Rīgas jūras līča daudzviet snieg mēreni.

Pūš lēns līdz mērens ziemeļu vējš, nedaudz spēcīgāk tas pūš daļā piekrastes, Kolkā reģistrētas brāzmas līdz 15 metriem sekundē.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, ziemeļu vējš 4-9 metri sekundē, gaisa temperatūra -5 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 4.februārī bija +21 grāds Grieķijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -38 grādi Skandināvijas ziemeļos.

Pirmdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -1..-3 grādiem Kurzemē un -5..-8 grādiem valsts austrumu daļā, prognozē sinoptiķi.

Daudzviet snigs, vietām mazliet putinās. Debesis būs daļēji mākoņainas, saulainākā diena gaidāma Kurzemē.

Pūtīs mērens ziemeļu vējš, Kurzemes piekrastē brāzmās līdz 15 metriem sekundē.

Rīgā iespējams neliels sniegs, starp mākoņiem uzspīdēs saule. Pūšot mērenam ziemelim, gaisa temperatūra būs -4 grādi.

Skandināvijā ir anticiklons, Krievijā - ciklons. Atmosfēras spiediens Latvijā no 766 dzīvsudraba staba milimetriem valsts austrumu pierobežā līdz 772 milimetriem Kurzemes piekrastē (jūras līmenī).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu