Nākamnedēļ Baltiju sasniegs gaisa masas no Arktikas; kļūs aukstāks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Paredzams, ka ceturtdien gaidāmais sniegputenis un lietus būs pēdējā plašā nokrišņu zona Latvijā šonedēļ, jo turpmāk mazināsies ciklonu aktivitāte un kļūs vēsāks, liecina jaunākie dati no «Global Forecast System».

Ceturtdien gaisa temperatūra paaugstināsies līdz 0..+4 grādiem, bet naktī uz piektdienu, debesīm brīžiem skaidrojoties, termometra stabiņš noslīdēs līdz -1..-6 grādiem.

Gan piektdien, gan sestdien gaisa temperatūra dienas vidū Latvijā svārstīsies ap nulles atzīmi. Nokrišņu būs maz, tie gaidāmi galvenokārt Kurzemē.

Svētdien valsti varētu šķērsot aukstā atmosfēras fronte, un pirmdienas rīts daudzviet - lielākoties austrumu novados - prognozēts aukstāks par -10 grādiem. Baltiju, visticamāk, sasniegs gaisa masas no Arktikas; tām plūstot pār neaizsalušo jūru, veidosies sniega mākoņi, kas vietām Latvijā - galvenokārt jūras tuvumā - var sagādāt stiprus nokrišņus.

Laika prognozes nākamajai nedēļai pagaidām ir mainīgas un tiks precizētas tuvākajās dienās.

«Global Forecast System» ir ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes datormodelis, kas, ik pēc sešām stundām veicot aprēķinus, prognozē laikapstākļus visā pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu