Naktī uz trešdienu uz valsts autoceļiem varētu veidoties «melnais ledus»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Naktī uz trešdienu, 31.janvāri, uz valsts autoceļiem varētu veidoties tā saucamais «melnais ledus», apgrūtinot braukšanas apstākļus, informēja VAS «Latvijas Valsts ceļi» (LVC).

Turpinoties snigšanai, šovakar uz autoceļiem turpinās veidoties sniega sega. Intensīvas snigšanas laikā ceļus nav iespējams uzturēt pilnīgi bez sniega, īpaši tas attiecas uz reģionālajiem un vietējās nozīmes autoceļiem. Līdz ar to LVC aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa segumam atbilstošu braukšanas stilu.

Kā vēstīja LVC, braukšanas apstākļu uzlabošanai visu diennakti valsts autoceļu tīklā strādā uzturēšanas tehnika. Otrdienas laikā galvenie autoceļi tīrīti jau vairākkārt, diennakts laikā ceļu uzturēšanas darbos, atbilstoši snigšanas intensitātei, iesaistot no 60 līdz 170 ziemas tehnikas vienībām.

Naktī uz trešdienu autoceļi var apledot. Ņemot vērā meteorologu prognozi, ka temperatūra svārstīsies ap nulli, uz autoceļiem var veidoties arī tā saucamais «melnais ledus», kas ir neredzams un ir īpaši bīstams, pauda LVC.

Autoceļu tīrīšana un kaisīšana notiek prioritārā secībā, sākot ar valsts galvenās nozīmes autoceļiem un autoceļiem ar lielāku satiksmes intensitāti, vēlāk pievēršoties reģionālās un vietējās nozīmes ceļiem, atbilstoši autoceļu uzturēšanas prasībām un specifikai.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem, apledojumu, sniega sanesumiem vai citiem šķēršļiem uz valsts autoceļiem iedzīvotāji aicināti informēt LVC Satiksmes informācijas centru pa bezmaksas diennakts tālruni 80005555, uz e-pastu sic@lvceli.lv vai LVC «Twitter» un «Facebook» kontos.

Kā ziņots, atbilstoši sinoptiķu prognozēm naktī uz trešdienu minimālā gaisa temperatūra gaidāma no +1 grāda Kurzemes rietumkrastā līdz -7 grādiem dažviet Austrumlatvijā, ceļi apledos visā valstī.

Nakts pirmajā pusē vēl daudzviet īslaicīgi snigs, vēlāk vietām gaidāms neliels sniegs vai lietus. Nākamā plašā nokrišņu zona - sniegputenis un lietus - pār Latviju no rietumiem virzīsies ceturtdienas naktī un priekšpusdienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu