Šorīt Latgalē un Vidzemē vietām apledo autoceļi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Šorīt vietām Latgalē un Vidzemē lietus un snigšana veicina apledojuma veidošanos uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, aģentūru LETA informēja VAS «Latvijas Valsts ceļi».

Šorīt apgrūtināta braukšana ir pa Siguldas šoseju no Alūksnes pagrieziena līdz Veclaicenei, Daugavpils šoseju, Rēzeknes šoseju, šoseju Grebņeva-Medumi, kā arī Daugavpils apvedceļu un Rēzeknes apvedceļu.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Latgalē un Vidzemē, izņemot Ogres un Aizkraukles apkārtnes.

Slidenie ceļu posmi tiek kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos šorīt iesaistītas 76 VAS «Latvijas autoceļu uzturētājs» ziemas dienesta tehnikas vienības.

Autovadītāji tiek aicināti būt īpaši piesardzīgiem un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu. Mainīgajos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais «melnais ledus», kas ir neredzams un īpaši bīstams.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu