Nākamā lielā nokrišņu zona pēcpusdienā sasniegs valsts dienvidrietumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Aizejošā ciklona ietekmē pirmdien vēl daudzviet Latvijā gaidāmi nelieli nokrišņi, pārsvarā lietus, bet nākamā ciklona nestais lietus un slapjais sniegs valsti sāks šķērsot pēcpusdienā no dienvidrietumiem.

Pirmdienas pievakarē nokrišņi būs galvenokārt Kurzemē un Zemgalē, vēlā vakarā un otrdienas naktī un dienā - arī pārējā valstī. Ziemeļvidzemē otrdien var uzsnigt desmit centimetru sniega.

Pirmdien pūtīs lēns līdz mērens rietumu vējš, vakarā - dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Savukārt Kurzemes dienvidrietumos vakarā gaidāmas rietumu vēja brāzmas līdz 15-18 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra pirmdien tikpat kā nemainīsies un būs 0..+5 grādu robežās. Pārsvarā saglabāsies apmācies laiks, vietām Vidzemē un Latgalē gaidāma migla.

Rīgā pirmdien gaidāms mākoņains laiks, dažbrīd nedaudz līs, vējš kļūs lēnāks un vakarā iegriezīsies no dienvidaustrumiem. Gaisa temperatūra būs +3..+4 grādi.

Aizejošā un izzūdošā ciklona centrs pirmdienas rītā atrodas Alūksnes pusē. Tuvojošais ciklons vēl ir Ziemeļjūrā, pirmdienas vakarā tas nonāks Baltijas jūrā. Atmosfēras spiediens Latvijā pirmdienas rītā 752-756 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī, vakarā tas pazemināsies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu