Svētdien visā Latvijā pamatīgi līs un snigs, pastiprināsies vējš

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ierodoties ciklonam, agrā svētdienas rītā Kurzemē sāks līt un snigt slapjš sniegs, dienā nokrišņi būs visā Latvijā, prognozē sinoptiķi. Visvairāk līs Kurzemē, spēcīgāk snigs austrumu novados, kur sniega sega kļūs par 3-7 centimetriem biezāka.

Nokrišņi - pārsvarā lietus - būs arī pirmdien. Nokrišņu ietekmē, Austrumlatvijā arī kustošā sniega dēļ veidosies lielas lāmas, iespējama zemāko vietu applūšana.

Svētdien no rīta un dienā dienvidu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 9-14 metiem sekundē, tādēļ valsts austrumu daļā vietām gaidāms arī putenis. Kurzemē vējš iegriezīsies no rietumiem un atklātas jūras piekrastē brāzmās pieņemsies spēkā līdz 15-18 metriem sekundē.

Minimālā gaisa temperatūra būs -2..+2 grādi; dienā gaiss iesils līdz 0..+5 grādiem.

Rīgā svētdien debesis aizklās biezi mākoņi, līs un snigs, dienvidu vēja ātrums brāzmās sasniegs 12 metru sekundē. Gaisa temperatūra naktī svārstīsies ap nulli; svētdienas pievakarē termometra stabiņš pakāpsies līdz +3 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu