Februāra sākumā iespējams līdz 30 centimetriem dziļš sniegs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Janvāra beigās un februāra sākumā Latvijā būs daudz nokrišņu, valsts austrumos biežāk snigs nekā līs, tādēļ var izveidoties līdz šim biezākā sniega sega šajā ziemā, liecina jaunākās laika prognozes.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem patlaban Kurzemē un daudzviet valsts centrālajā daļā izzudusi vienlaidu sniega sega, bet valsts austrumu novados vidējais sniega segas biezums ir no diviem līdz deviņiem centimetriem. Sniegs kūst.

Piektdien daudzviet Latvijā gaidāmi ilgstoši nokrišņi, pārsvarā lietus, bet valsts austrumu daļā arī sniegs. Līdz sestdienas rītam Vidzemes centrālajā un austrumu daļā, kā arī Latgalē un Sēlijā var uzsnigt 5-10 centimetri sniega.

Nākamā lielā nokrišņu zona Latviju šķērsos svētdien, un arī turpmākajās dienās palaikam līs un snigs. Februāra sākumā vietām valsts austrumu daļā - ar lielāko varbūtību Vidzemes un Alūksnes augstienē - sniega segas biezums var sasniegt 30 centimetru.

Atbilstoši pašreizējām prognozēm februāra sākumā visā Latvijā kļūs vēsāks un snigs.

Jau ziņots, ka 22.janvārī Liepājā izveidojās 23 centimetrus bieza sniega kārta - līdz šim dziļākais sniegs šoziem Latvijā. Patlaban sniegs Liepājā gandrīz nokusis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu