Sniegputenis un lietus visā valsts teritorijā apgrūtina braukšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sniegputenis lielā valsts teritorijas daļā patlaban apgrūtina braukšanu, savukārt Kurzemē gaisa temperatūra ir pakāpusies virs nulles un Ventspils, Liepājas un Kuldīgas apkārtnē līst lietus un veidojas atkala, radot īpaši sarežģītus braukšanas apstākļus, informēja VAS «Latvijas Valsts ceļi» (LVC).

LVC aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un uzmanīgiem šādos nelabvēlīgos laika apstākļos, izvēlēties piemērotu braukšanas ātrumu un ievērot lielāku distanci. Jārēķinās, ka sniegputeņa un lietus laikā ir arī apgrūtināta redzamība.

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem vairākkārt. Galveno autoceļu posmi Kurzemē šodien jau ir tīrīti četras reizes, norādīja LVC, vēršot autobraucēju uzmanību uz to, ka intensīvas snigšanas laikā pilnīgi bez sniega tos uzturēt nav iespējams.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanā šobrīd iesaistītas vairāk nekā 60 VAS «Latvijas autoceļu uzturētājs» ziemas dienesta tehnikas vienības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu