Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Pirmo reizi šoziem sals Latvijā pārsniedzis desmit grādus

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Sestdienas naktī un rītā daudzviet Vidzemē, Latgalē un Sēlijā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -10..-11 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Arī pārējā valstī sals pastiprinājies līdz -6..-9 grādiem, vienīgi dažviet Kurzemes piekrastē nakts gaitā nav kļuvis vēsāks par -5 grādiem.

Lielākais sals reģistrēts Strenču apkaimē, kur termometra stabiņš nakts vidū noslīdēja līdz -11,4 grādiem, vēlāk mākoņu dēļ kļuva par dažiem grādiem siltāks.

Tā ir zemākā gaisa temperatūra valstī kopš pērnā gada 11.februāra, kad Zosēnos valdīja sals līdz -16,6 grādiem. Pagājušās ziemas aukstuma rekords bija -31 grāds 7.janvārī Madonā un Rēzeknē.

Sestdienas rītā mākoņi daļēji klāj debesis, nav ievērojamu nokrišņu. Pūš lēns vējš, galvenokārt no austrumiem un dienvidiem.

Rīgā pārsvarā skaidrs laiks, gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -7..-8 grādiem, pūš dienvidaustrumu vējš 2-4 metri sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijā bija 0..-4 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 12.janvārī bija +18 grādu Spānijas piekrastē un Grieķijā, kā arī +21 grāds Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -31 grāds Zviedrijā un -35 grādi Krievijas Eiropas daļas dienvidaustrumos.

Uz augšu