Ziema klāt: Valsts austrumos gaisa temperatūra noslīdējusi līdz -7 grādiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Piektdienas rītā Latvijas galējos austrumu novados izklīduši mākoņi un gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -6..-7 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

-7 grādi ir līdz šim zemākā gaisa temperatūra šajā ziemā Latvijā; septiņu grādu sals tika reģistrēts arī Pirmajos Ziemassvētkos Valkā.

Skaidro debesu josla virzās uz Latvijas centrālo daļu, savukārt valsts austrumiem tuvojas jauni mākoņi no Krievijas.

Turpmākajās diennaktīs sals Latvijā pastiprināsies, bet prognozes par to, cik zemu noslīdēs gaisa temperatūra, ir atšķirīgas. Dažviet Vidzemē un Latgalē, ja debesis ilgstoši būs skaidras, tuvākajās naktīs iespējams aukstums līdz -15..-17 grādiem.

Kā ziņots, nākamās nedēļas pirmajā pusē turpināsies kailsals un aukstumu pastiprinās vējš. «Global Forecast System» paredz, ka sals Latvijā gaidāms arī turpmāk un mēneša gaitā visā valstī izveidosies kaut plāna sniega sega, vietām uzsnigs vairāk nekā desmit centimetru sniega.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu