Gadumijas brīdī snigs un līs galvenokārt Kurzemē; 1.janvārī gaiss iesils līdz +7 grādiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pusnaktī no 31.decembra uz 1.janvāri galvenokārt tikai Kurzemē snigs un līs, pārējā valstī būs pavisam maz nokrišņu - vietām nedaudz īslaicīgi snigs, liecina jaunākās laika prognozes.

Vecgada dienā un vakarā daudzviet gaidāms neliels sniegs, mākoņu daudzums palielināsies, pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš un gaisa temperatūra būs -2..+2 grādi. Autoceļi vietām slideni.

Jaungada naktī un dienā visu Latviju šķērsos sniegs un lietus. Nakts pirmajā pusē nokrišņi būs galvenokārt Kurzemē, pēc tam - arī pārējā valstī. Ieplūstot siltākam un mitrākam gaisam, veidosies dūmaka, vietām sabiezēs migla.

Pūtīs mērens dienvidu vējš. Gaisa temperatūra 1.janvārī paaugstināsies līdz +3..+7 grādiem, visā valstī sniegu nomainīs lietus.

Rīgā 2017.gada noslēgumā debesis aizklās biezāka mākoņu sega, brīžiem iespējams neliels sniegs, bet 2018.gada pirmajās stundās gaidāms mērens slapjš sniegs, ko nomainīs lietus, jo gaisa temperatūra 1.janvārī pakāpsies līdz +6..+7 grādiem. Vējš mēreni pūtīs no dienvidu puses.

Vecajam gadam aizejot un jaunajam atnākot, Latviju šķērsos vairākas atmosfēras frontes. Gaisa spiediens 1.janvārī pazemināsies; 31.decembra rītā tas ir no 749 dzīvsudraba staba milimetriem Liepājas pusē līdz 755 milimetriem valsts austrumu pierobežā (jūras līmenī).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu