Paaugstinās ūdens līmenis Daugavā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Kūstot sniegam Baltkrievijā un Krievijā, paaugstinās ūdens līmenis Daugavā arī Latvijas teritorijā, liecina hidrometeoroloģijas dienestu sniegtā informācija.

Daugavas baseinā Latvijā un Baltkrievijas rietumu daļā sniegs pārsvarā nokusis, bet upes augštecē saglabājas līdz desmit centimetriem bieza sniega sega.

Straujāka atlikušā sniega kušana gaidāma piektdien un sestdien, kad Daugavas baseinā Baltkrievijā un Krievijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +6 grādiem, turklāt gaidāms lietus.

Pēdējās divās dienās Krāslavas novadā ūdens līmenis Daugavā kāpis par 60-70 centimetriem, sasniedzot augstāko atzīmi kopš pavasara, citviet Latvijas teritorijā ūdens līmeņa kāpums bijis nedaudz mazāks.

Baltkrievijas teritorijā ūdens līmenis Daugavā pārsvarā kāpj ar intensitāti 25-30 centimetru diennaktī.

Tuvākajās dienās Daugavā turpināsies ūdens līmeņa paaugstināšanās; nav plūdu draudu.

Pārējās Latvijas upēs ūdens līmenis vietām turpina pakāpeniski celties, citviet tas pazeminās, un tuvākajās diennaktīs saglabāsies nelielas svārstības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu