Kolkā otrdienas naktī tikpat silts kā Jāņu naktī

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Naktī uz otrdienu visā Latvijā gaisa temperatūra paaugstinājās līdz +5..+8 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Plkst. 6 augstākā gaisa temperatūra bija +8,2 grādi Kolkā, savukārt zemākā temperatūra tobrīd bija +4,5 grādi Alūksnē.

Kā liecina LVĢMC dati, šā gada jūnijā Līgo svētku naktī temperatūra nakts laikā pazeminājās līdz +7…+9 grādiem, vien piekrastē bija nedaudz siltāks +10…+13 grādi.

Pēdējos gados vairākkārt piedzīvoti neparasti silti Otrie Ziemassvētki, tostarp 2011.gadā gaisa temperatūra sasniedza +7..+10 grādus, un šis siltuma rekords tika labots pirms gada, kadKolkātermometra stabiņš pakāpās līdz +10,3 grādiem.

Gandrīz nokusis sniegs valsts austrumu daļā - vairs tikai vietām saglabājas neliela sniega kārtiņa.

Otrdienas rītā apmākušās debesis, vietām nedaudz līst, gaisa temperatūra sāk lēnām pazemināties.

Rietumu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūš līdz 9-14 metriem sekundē, naktī Kurzemes rietumkrastā reģistrētas brāzmas līdz 16-19 metriem sekundē.

Rīgā apmācies laiks, brīžiem mazliet līst, gaisa temperatūra +6..+7 grādi, pūš dienvidrietumu vējš 5-10 metri sekundē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 25.decembrī bija +19..+20 grādu vietām Vidusjūras piekrastē, kā arī Bulgārijā un Rumānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -32 grādi Skandināvijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu