Naktī Liepājas ostā vējš brāzmās sasniedzis 27 m/s

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Naktī uz svētdienu Liepājas ostā reģistrēta īslaicīga vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 27 metriem sekundē (m/s), kā arī gaisa temperatūras paaugstināšanās līdz +8,6 grādiem, liecina dati no SIA «Ekers Stividors LP» meteoroloģisko novērojumu stacijas. Savukārt Rīgas ostā īsi pēc plkst.8 reģistrēta ziemeļrietumu vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 24 metriem sekundē. Savukārt Ziemassvētku dienā gaidāms lielākoties sauss un gaišs laiks.

Minētā gaisa temperatūra (+8,6 grādi) ir tuvu 24.decembra Latvijas nacionālajam siltuma rekordam - 2013.gada Ziemassvētku vakarā Pāvilostā novērotajiem +8,7 grādiem.

Savukārt Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Liepājas novērojumu stacijā vēja ātrums brāzmās nav pārsniedzis 19 m/s, arī gaisa temperatūra saglabājās par grādu zemāka nekā ostā. Nedaudz virs +8 grādiem termometra stabiņš pakāpās Rucavas meteoroloģiskajā stacijā, kur reģistrētas vēja brāzmas ar spēku līdz 21 m/s.

Svētdienas rītā gan Kurzemes, gan Vidzemes piekrastē ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās sasniedz 15-18 m/s, brāzmas līdz 15 m/s skārušas arī Alūksni.

Naktī visā valsī gaiss iesila līdz +2..+8 grādiem, patlaban kļūst vēsāks, gaisa temperatūra pazeminājusies līdz 0..+4 grādiem.

Mākoņu daudzums neliels un mainīgs, vietām ir nelieli īslaicīgi nokrišņi. Daudzviet apledo ceļi.

Rīgā rietumu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūš līdz 12-16 m/s un gaisa temperatūra noslīdējusi līdz +2..+3 grādiem; pusnaktī galvaspilsētā bija +6 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 23.decembrī bija +18..+19 grādu Portugālē, Spānijā un Itālijā, kā arī +22 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -26..-27 grādi Norvēģijas, Zviedrijas un Somijas ziemeļos.

Ziemassvētku dienā gaidāms lielākoties sauss un gaišs laiks

Svētdien tikai vietām Latvijā gaidāmi nelieli īslaicīgi nokrišņi, mākoņu būs samērā maz, mākoņaināks laiks saglabāsies Vidzemē, Latgalē un Sēlijā, prognozē sinoptiķi.

Dienas gaitā sāks mazināties vēja ātrums; priekšpusdienā Vidzemes piekrastē saglabāsies rietumu, ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 18-20 metriem sekundē, valsts austrumos līdz pēcpusdienai gaidāmas brāzmas ar spēku 13-16 metru sekundē.

Gaisa temperatūra no -1..+2 grādiem austrumu novados līdz +5..+6 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē.

Rīgā iespējami nelieli īslaicīgi nokrišņi, diena gaidāma visai saulaina. Vējš pakāpeniski pierims; no rīta pilsētas ziemeļos reģistrētas ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 19-20 metriem sekundē. Gaiss iesils līdz +4 grādiem.

Laikapstākļus ietekmē aizejošs ciklons. Atmosfēras spiediens paaugstinās; agrā rītā tas bija no 741 dzīvsudraba staba milimetra valsts austrumu pierobežā līdz 749 milimetriem Dienvidkurzemes piekrastē (jūras līmenī).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu