Ziemassvētkos gaidāms brāzmains vējš, lietus un slapjš sniegs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ziemassvētkos Latvijā gaidāms visai silts, vējains un nokrišņiem bagāts laiks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pirmajā brīvdienā - sestdien, 23.decembrī, - Latviju sasniegs siltā atmosfēras fronte, tādēļ snigs un līs, no rietumiem ienāks silts gaiss, un naktī uz svētdienu arī valsts austrumos iestāsies atkusnis, sniegu nomainīs lietus.

Mainīgs laiks saglabāsies arī Pirmajos un Otrajos Ziemassvētkos. Aktīvi cikloni nesīs nokrišņu zonas un izraisīs vēja pastiprināšanos. Spēcīgs vējš gaidāms jau 23. un 24.decembrī - piekrastē rietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz pat 20 metriem sekundē.

Pirmajās pēcsvētku dienās, iespējams, būs maz nokrišņu, jo prognozēta atmosfēras spiediena paaugstināšanās. Tomēr debesis lielākoties būs mākoņainas un visā Latvijā gaidāms atkusnis. Rietumu vējus nomainīs lēnāki dienvidu vēji.

Šādos mainīgos laikapstākļos uzmanīgiem jābūt autobraucējiem - ceļi bieži var būt slideni.

Pēdējos gados arvien biežāk Ziemassvētki atnāk bez sniega, trijos no pēdējiem četriem gadiem sniega nebija visā Latvijā.

Sagaidāms, ka šā gada Ziemassvētkos valsts austrumos vēl saglabāsies sniega sega, bet pārējā Latvijā sniegs maz iespējams.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu