Trešdien pēc ilgstošā lietus uzspīdēs saule

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Trešdien Latvijā starp mākoņiem uzspīdēs saule un daudzviet būs īslaicīgi nokrišņi - lietus, sniegs un ledus, prognozē sinoptiķi.

Priekšpusdienā daudzviet valstī, vēlāk vietām apledos ceļi. Gaisa temperatūra būs -1..+4 grādi, Kurzemes rietumkrastā līdz +6 grādiem.

Pūtīs mērens rietumu un dienvidu vējš, pretvēja piekrastē tas brāzmās pastiprināsies līdz 14-19 metriem sekundē.

Arī Rīgā uzspīdēs saule, iespējami nelieli īslaicīgi nokrišņi. Pūšot mērenam dienvidu, dienvidrietumu vējam, gaiss iesils līdz +3 grādiem.

Pašlaik vēl saglabājas vējš brāzmās līdz 18 m/s, daudzviet līst un snieg

Agrā trešdienas rītā Latvijas austrumu novados, kā arī vietām piekrastē saglabājas rietumu, dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 14-18 metriem sekundē, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Otrdienas vakarā un aizvadītajā naktī daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā, tostarp galvaspilsētā, vēja ātrums brāzmās sasniedza 18-22 metrus sekundē.

Trešdienas rīts mākoņains, bet no rietumiem mākoņu kļūst mazāk, līdz ar to daudzviet Kurzemē apledo ceļi, apledojums veidojas arī vietām Vidzemē un Zemgalē.

Daudzviet arī līst un snieg. Gaisa temperatūra pazeminājusies līdz 0..+3 grādiem.

Rīgā mākoņains, brīžiem nokrišņi, vēja ātrums brāzmās pierimis līdz 11 metriem sekundē un gaisa temperatūra noslīdējusi līdz +1..+2 grādiem. Vēlāk no rīta, debesīm skaidrojoties, vietām var apledot ielas un ietves.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien un naktī uz trešdienu visā valsī bija +5..+8 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 12.decembrī bija +20..+22 grādi Balkānu valstīs, Itālijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -28 grādi Skandināvijas kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu