Kalifornijas ugunsgrēks izplešas, gandrīz sasniedzis okeānu

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Milzīgais un postošais Kalifornijas ugunsgrēks izpleties pāri 101. lielceļam un gandrīz sasniedzis okeānu, izraisot jaunu evakuāciju vilni, vēsta aģentūra AP. Kopš pirmdienas, kad ugunsgrēks izcēlās Venturas apgabalā, no savām mājām nācies evakuēties vairākiem desmitiem tūkstošu cilvēku.

Ugunsdzēsēji otrdien sacīja, ka viens no viņu galvenajiem mērķiem esot noturēt ugunsgrēku vienā šosejas pusē, taču tas nav izdevies.

Tagad liesmas izpletušās līdz akmeņainajai un mazapdzīvotajai Solimaras pludmalei, kas atrodas uz ziemeļrietumiem no Venturas pilsētas, kas ir blīvi apdzīvota.

Kopumā ugunsgrēks apņēmis vismaz 40 hektāru plašu teritoriju. Vēja dēļ tas izplatījās ļoti strauji.

Kopējā platībā, no kuras cilvēkiem likts evakuēties, dzīvo apmēram 150 000 cilvēku.

Ugunsdzēsības dienests sacījis, ka netālu no ugunsgrēka izcelšanās vietas esot atrasti divi cilvēki ar smagiem apdegumiem, raksta AP.

Ugunsgrēka dēļ uz laiku pārtraukta telekanāla HBO seriāla «Westworld» uzņemšana. Seriāla filmēšanas laukums atrodas netālu no Losandželosas apgabala reģiona, kur plosās liesmas. «Westworld» otrās sezonas uzņemšana atsāksies, kad ugunsgrēks būs savaldīts, paziņojuši producenti.

Pārtraukta arī telekanāla CBS seriāla «S.W.A.T» uzņemšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu