Rudens bijis slapjākais šajā gadsimtā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rudens Latvijā bijis nokrišņiem bagātākais šajā gadsimtā un otrs slapjākais kopš veic meteoroloģiskos novērojumus, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Septembra, oktobra un novembra kopējais nokrišņu daudzums Latvijā sasniedzis 313,4 milimetrus, kas tikai par milimetru atpaliek no jebkad slapjākajiem rudens mēnešiem 1952. gadā.

Šoruden lielākais nokrišņu daudzums fiksēts Kurzemes galējos dienvidrietumos - Rucavā, kur tas sasniedzis 539 milimetrus, savukārt vismazāk nokrišņu bijis Latvijas otrā galā - Baltkrievijas pierobežā - Piedrujā, kur nolija un nosniga 200 milimetru.

Kopš gada sākuma lielākais nokrišņu daudzums ir bijis Siguldā, kur līdz 4. decembrim nokrišņu daudzums sasniedzis 936 milimetrus. Jebkad lielākais nokrišņu daudzums visa gada laikā fiksēts Priekuļos 1928. gadā, kad tas sasniedza 1007 milimetrus. Sigulda šogad būs piedzīvojusi vienu no jebkad slapjākajiem gadiem un pastāv iespēja, ka tik uzstādīts jauns rekords.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu