Itāliju skārusi spēcīga zemestrīce

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

4,2 magnitūdu zemestrīce satricinājusi Itālijas ciemu Amatriči, kur pagājušā gada augustā sešu magnitūdu zemestrīce nogalināja gandrīz 300 cilvēku un nopostīja trīs ceturtdaļas no ciema, vēsta portāls «The Local». Grūdieni, ko juta arī Romā, satraukuši ciema iedzīvotājus - daudzi no viņiem joprojām dzīvo pagaidu mitekļos, jo iepriekšējā zemestrīcē zaudēja savas mājas.

Jaunās zemestrīces epicentrs bija trīs kilometru attālumā no Amatričes. Pirmie grūdieni tika reģistrēti īsi pēc pusnakts, taču pagaidām nav ziņu par ievainotajiem vai postījumiem.

2016.gada 23.augusta zemestrīce bija traģiska. Iesprostoti zem ēku drupām, dzīvību zaudēja simtiem cilvēku gan Amatričē, gan tuvējos ciemos.

Pērnā gada oktobrī 6,6 magnitūdu zemestrīce satricināja netālo Norču. Tajā sabruka vairākas ēkas, taču cilvēku upuru nebija, jo liela daļa iedzīvotāju evakuējās pēc vairākiem mazākiem grūdieniem dažas dienas pirms zemestrīces.

Līdz šim savākti mazāk nekā 10% no apmēram 4000 tonnām gruvešu, ko Itālijas ciemos radīja zemestrīču sērija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu