Sakarā ar vulkāna izvirduma draudiem Bali nevienam no Latvijas valstspiederīgajiem nav nepieciešama palīdzība

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sakarā ar Aguna vulkāna izvirduma draudiem Indonēzijas Bali salā nevienam no Latvijas valstspiederīgajiem nav nepieciešama palīdzība, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Saskaņā ar ĀM rīcībā esošo informāciju, Indonēzijā šobrīd atrodas 46 Latvijas valstspiederīgie, bet Bali šobrīd atrodas astoņi Latvijas valstspiederīgie. Informāciju ir snieguši paši ceļotāji, tai skaitā, reģistrējoties Konsulārajā reģistrā, kā arī viņu tuvinieki, Indonēzijas goda konsuls Latvijā, kā arī Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija.

«No tiem Konsulārajā reģistrā savu atrašanos Indonēzijā ir reģistrējušās sešas personas, bet četri ceļotāji ir vērsušies Konsulārajā departamentā ar jautājumiem par situāciju valstī un ieteikumiem tālākai rīcībai,» skaidroja ĀM.

Ministrija arī apzinājusi ceļotājus vai viņu kontaktpersonas, kā arī aicinājusi ceļotājus sazināties ar ceļojuma aģentūru vai aviosabiedrību un ievērot vietējo iestāžu ieteikumus un neatrasties aizlieguma zonā jeb astoņu līdz desmit kilometru rādiusā no vulkāna. Šobrīd konsulārā palīdzība nevienam no minētajiem ceļotājiem nav nepieciešama.

Saskaņā ar Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas sniegtajām ziņām neviena organizēta tūrisma grupa neatrodas epicentra tuvumā. Savukārt saskaņā ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes mājas lapā pieejamo informāciju uz šī gada 1.jūliju, Indonēziju par savu dzīvesvietu norādījuši pieci Latvijas valstspiederīgie.

Jau vēstīts, ka Tūristu iecienītajā Indonēzijas Bali salā Aguna vulkāna aktivitātes dēļ jau otro dienu slēgta lidosta, un tā rezultātā tūkstošiem cilvēku radušās problēmas viņu ceļošanas plānos.

Vulkāniskie pelni pacēlušies 4000 metru augstumā virs kalna, bet tā krāterī kāpj lava. Vietējās lidostas administrācija otrdien pavēstīja, ka lidosta drošības apsvērumu dēļ būs slēgta vēl 24 stundas. Vulkāniskie pelni lidmašīnām rada nopietnus draudus.

Varasiestādes likušas evakuēties 100 000 cilvēku, kas dzīvo tiešā vulkāna tuvumā. Vulkāna pelnu dēļ ierastais dzīves ritms izjaukts arī ārpus tiešās bīstamības zonas.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Uz augšu