Tūristu iecienītajā Bali vulkāna dēļ otro dienu slēgta lidosta

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Tūristu iecienītajā Indonēzijas Bali salā Aguna vulkāna aktivitātes dēļ jau otro dienu slēgta lidosta, un tā rezultātā tūkstošiem cilvēku radušās problēmas viņu ceļošanas plānos.

Vulkāniskie pelni pacēlušies 4000 metru augstumā virs kalna, bet tā krāterī kāpj lava.

Vietējās lidostas administrācija otrdien pavēstīja, ka lidosta drošības apsvērumu dēļ būs slēgta vēl 24 stundas. Vulkāniskie pelni lidmašīnām rada nopietnus draudus.

Varasiestādes likušas evakuēties 100 000 cilvēku, kas dzīvo tiešā vulkāna tuvumā. Vulkāna pelnu dēļ ierastais dzīves ritms izjaukts arī ārpus tiešās bīstamības zonas.

Indonēzijas varasiestādes Bali jau pirmdien līdz augstākajam līmenim paaugstināja vulkāna trauksmi un aicināja apkārtnes iedzīvotājus evakuēties, brīdinot par liela izvirduma iespējamību.

No Aguna vulkāna, kas pagājušo otrdien sāka izmest pelnus, kopš sestdienas sāka izplūst lava.

Pēdējo reizi trauksme līdz augstākajam līmenim tika paaugstināta 22.septembrī, liekot 130 000 cilvēku pamest savas mājas.

Apmēram 25 000 cilvēku kopš tā brīža nav varējuši atgriezties mājās. Septembrī Aguns parādīja pirmās aktivitātes pazīmes pēdējā pusgadsimta laikā.

Aguna vulkāns pēdējo reizi izvirda 1963.gadā, laupot dzīvību vairāk nekā 1000 cilvēkiem.

Indonēzijā, kas atrodas tā sauktajā Klusā okeāna uguns lokā, ir vairāk nekā 120 aktīvu vulkānu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu