Tebras upē Aizputē kritisku ūdens līmeņa celšanos vairs neprognozē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Tebras upē Aizputē, kur pagājušās nedēļas nogalē pie dzirnavu dīķa bija pārplūdušas dzirnavu slūžas, šodien kritiska ūdens līmeņa celšanās lietavu rezultātā vairs netiek prognozēta, informēja pašvaldības izpilddirektore Astrīda Eņģele.

Situācija Aizputē ir stabilizējusies - ūdens līmenis ir krities. Tiek prognozēts, ka, arī turpinoties lietavām, viss ūdens daudzums varēs aizplūst, neradot jaunus applūšanas draudus. Arī šodien kopš plkst.8 līst, bet ne ļoti stipri, piebilda izpilddirektore.

Kā ziņots, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Sandra Vējiņa informēja, ka sestdien, 16.septembrī, tika saņemts izsaukums uz Liepājas ielu Aizputē, kur Tebras upe izgājusi no krastiem un sāka applūst daudzdzīvokļu māja. Ugunsdzēsēji glābēji palīdzējuši izveidot aizsargvalni un māja pasargāta no applūšanas. Kā apliecināja izpilddirektore, mājai applūšana pašlaik vairs nedraud.

Sestdien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Lažas ūdenskrātuvē Aizputē, kur, lai novērstu plūdus, tika atbrīvota ūdenskrātuves dambja caurteka. Pašvaldības izpilddirektore apliecināja, ka Lažas ūdenskrātuvē ir augsts ūdens līmenis. Dzīvojamo māju, kas varētu applūst, tuvumā nav, bet plūdu gadījumā tie varētu skart Aizputes-Skrundas autoceļu.

Kā ziņots, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā Latvijā izsludinājis oranžo brīdinājumu par pirmdien gaidāmu stipru un ļoti stipru lietu. Prognozēta zemāko vietu applūšana un ūdens līmeņa paaugstināšanās upēs, iespējami ceļu izskalojumi.

Līdz pirmdienas vakaram nokrišņu daudzums vietām var pārsniegt 50 milimetru jeb 50 litru kvadrātmetrā. Plūdu risks pastāv visos reģionos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu