Briselē nošauts vīrietis, kurš ar nazi uzbrucis karavīriem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ERIC VIDAL / REUTERS

Beļģijas karavīri piektdien Briseles centrā nošāva vīrieti, kurš karavīriem bija uzbrucis ar nazi, paziņoja prokuratūra.

30 gadus vecais vīrietis bija no Somālijas un divreiz iekliedzās «Allahu akbar» (Allāhs ir dižs), uzbrūkot karavīriem.

«Ar nazi bruņots vīrietis uzbruka karavīru grupai. Karavīri šāva uz viņu un neitralizēja šo indivīdu,» sacīja Beļģijas Federālās policijas preses sekretārs Jonatāns Pfunde.

Viņš atteicās precizēt, vai šis vīrietis tika nošauts, bet prokurori vēlāk paziņoja, ka uzbrucējs ir miris.

Beļģijas mediji ziņoja, ka vīrietis bija ievainojis vienu karavīru sejā, bet otru rokā, un ka sašautais uzbrucējs tika aizvests uz slimnīcu.

Beļģijas pretterorisma krīžu centrs tviterī informēja, ka karavīri ir «neitralizējuši» šo vīrieti un ka «situācija tiek kontrolēta».

«Viss mūsu atbalsts ir mūsu karavīriem. Mūsu drošības dienesti saglabā modrību. Mēs cieši sekojam situācijai,» tvītoja Beļģijas premjerministrs Šarls Mišels.

Policija slēdza vienu no galvenajām ielām netālu no Lielā laukuma, kas ir galvenā tūristu atrakcija Briselē.

Beļģija ir bijusi trauksmes gatavībā kopš 2016.gada 22.marta teroraktiem, kad spridzinātāji pašnāvnieki nogalināja 32 cilvēkus Briseles galvenajā lidostā un metro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu