Piektdien lietains un vējains laiks; Kurzemē jau sācis līt

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Piektdien Latvijā būs pārsvarā apmācies, lietains un vējains laiks, prognozē sinoptiķi.

Dienas pirmajā pusē Latgalē nav gaidāmi nokrišņi, savukārt pievakarē Kurzemē lietus mitēsies un mākoņu kļūs mazāk.

Dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu 11-16 metru sekundē, no rīta piekrastē līdz 19 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +3..+7 grādi.

Arī Rīgā gaidāms apmācies laiks, palaikam līs, dienvidu vēja ātrums brāzmās sasniegs 14 metru sekundē, gaiss iesils līdz +6 grādiem.

Laikapstākļus nosaka Skandināvijas ciklons, Latviju šķērso atmosfēras frontes. Gaisa spiediens pazeminās, agrā piektdienas rītā tas ir no 753 dzīvsudraba staba milimetriem Kurzemes ziemeļos līdz 759 milimetriem Latgalē.

Kurzemē sācies lietus, valsts austrumos saglabājas neliels sals

Piektdienas rītā Kurzemē līst, lietus sasniedz arī Vidzemes ziemeļrietumus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Debesis apmākušās, valsts austrumos vēl ir plāna mākoņu sega. Gaisa temperatūra no +3..+5 grādiem Kurzemē līdz -1..-3 grādiem austrumu novados.

Pastiprinās dienvidu, dienvidrietumu vējš, Latgalē tas vēl ir lēns, bet Ventspilī reģistrētas brāzmas līdz 18 metriem sekundē.

Galvaspilsētā apmācies laiks, pūš dienvidu vējš 5-9 metri sekundē, gaisa temperatūra +2 grādi. Naktī lidostā «Rīga» bija sals līdz -3 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijā bija +6..+9 grādi, piekrastē vietām +4..+5 grādi.

16.marta augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +27 grādi Spānijā un Francijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -12..-13 grādu Somijas ziemeļos un augstākajos kalnos Eiropas centrālajā un dienvidaustrumu daļā, kā arī -20 grādu Krievijas Eiropas daļas dienvidaustrumos.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Uz augšu