ES fondu līdzekļu nepieejamības dēļ «Eco Baltia» atlicis šķirošanas rūpnīcas būvniecību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļu nepieejamības dēļ vides un atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu grupa «Eco Baltia grupa» pērn atlika iepriekš plānoto sadzīves atkritumu šķirošanas un pārstrādes rūpnīcas «Lauciena» būvniecības sākšanu, norādīja uzņēmumu grupas valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs.

Taču «Eco Baltia grupa» cer, ka ES finansējums dažādu projektu īstenošanai būs pieejams šogad. «Iepriekš izskanēja informācija, ka fondu līdzekļi būs pieejami šī gada februārī, taču jaunākā informācija liecina, ka šis laiks pārcelts uz aprīli.»

Simanovičs arī atklāja, ka pa šo laiku ir notikušas dažas izmaiņas saistībā ar šo rūpnīcu.

«Līdz šim brīdim ir mainījusies šīs rūpnīcas koncepcija. Iepriekš bija paredzēts, ka šajā rūpnīcā tiks šķiroti sadzīves atkritumi, taču tagad ir skaidrs, ka to mēs nedarīsim. Gūstot pieredzi ar sadzīves atkritumu šķirošanu Liepājā, ko pērn atklājām, esam sapratuši, ka «Laucienā» šāds biznesa modelis nav dzīvotspējīgs. Mēs «Laucienu» drīzāk redzam kā integrētu pārstrādes kompleksu, kurā varētu šķirot otrreizēju izejvielu plūsmu, bet daļu jau uz vietas pārstrādāt, iegūstot kvalitatīvas izejvielas,» stāstīja Simanovičs.

Viens no materiāliem, kam uzņēmums iecerējis pievērsties «Laucienā», ir Latvijā savāktā stikla pārstrāde.

Kā vēstīts, atkritumu šķirošanas rūpnīcas «Lauciena» būvniecību bija plānots sākt pagājušā gada otrajā pusē. «Laucienu» plānots būvēt Salaspils novada Aconē. Rūpnīcas iepriekš plānotā šķirošanas jauda ir 100 000 tonnu atkritumu gadā, tajā tiktu nodrošinātas arī vismaz 60 jaunas darbavietas.

Kā ziņots, koncerna «Eco Baltia» apgrozījums pagājušajā gadā bija aptuveni 47 miljoni eiro, kas ir par 3% vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt šogad koncerna apgrozījums plānots par 14% lielāks nekā pagājušajā gadā.

«Eco Baltia grupas» uzņēmumi nodrošina pilnu atkritumu apsaimniekošanas ciklu - sākot no atkritumu savākšanas un šķirošanas un noslēdzot ar pārstrādi un otrreizējo izejvielu eksportu.

«Eco Baltia grupā» ietilpst vides apsaimniekošanas uzņēmumi «Eco Baltia vide», «Eko Kurzeme», «Jumis», pārstrādes rūpnīcas «Pet Baltija», «Eko Pet» un «Nordic Plast», ražotāju atbildības sistēmas operators «Latvijas Zaļais punkts», kā arī otrreizējo izejvielu tirdzniecības un apstrādes uzņēmums «Eko Reverss».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu