Klintone un Tramps noslēdz savas kampaņas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pienākot ASV prezidenta vēlēšanu dienai, abu lielāko partiju kandidāti - Hilarija Klintone un Donalds Tramps - pusnaktī noslēguši savas kampaņas.

Klintone savu kampaņu pabeidza Roli, Ziemeļkarolīnā, aicinot vēlētājus atbalstīt viņas piedāvāto «cerību pilno, iekļaujošo un plašas sirds Ameriku».

«Šajās vēlēšanās tiek pārbaudītas mūsu galvenās vērtības, taču mana ticība mūsu nākotnei nekad nav bijusi stiprāka,» uzrunājot pamatā gados jauno vēlētāju pūli, uzsvēra demokrātu kandidāte, kas cer kļūt par pirmo sievieti ASV vēsturē, kas ieņems Baltā nama saimnieka krēslu. «Mums nav jāpieņem tumšā un sašķeltā Amerika. Rīt jūs varat balsot par cerību pilnu, iekļaujošu un plašas sirds Ameriku.»

Savukārt Trampa pēdējā kampaņas pieturvieta bija Grandrepidsā, Mičiganā, kur viņš solīja atkal apvienot valsti aiz drošām robežām zem lozunga «Amerika pirmajā vietā».

«Tikai iedomājieties, ko mūsu valsts var sasniegt, ja mēs kā viena tauta viena Dieva vadībā sāksim kopīgi strādāt, salutējot Amerikas karogam,» uzrunājot savus atbalstītājus, izteicās ekscentriskais miljardieris. Viņš, pārtverot «Brexit» atbalstītāju saukli, mudināja savus atbalstītājus aktīvi doties pie balsošanas urnām, paziņojot, ka šodien ir «mūsu Neatkarības diena».

Tikmēr aptaujas liecina, ka Klintones pārsvars pār Trampu atkal nedaudz pieaudzis, taču joprojām ir neliels. Saskaņā ar vietnes «RealClearPolitics» aplēsēm, ņemot vērā arī libertāņu kandidāta Gerija Džonsona un «zaļo» kandidātes Džilas Steinas izredzes, demokrātu kandidāte savu sāncensi no Republikāņu partijas aptaujās vidēji pirmdien apsteidza par 3,2 procentpunktiem.

Savukārt, kā liecina aptauja, kuru pēc žurnāla «The Economist» pasūtījuma veicis sabiedriskās domas pētniecības uzņēmums «YouGov», no 3000 intervētajiem domājamiem vēlētājiem par Klintoni gatavojas balsot 45%, bet par Trampu - 41%. Šīs aptaujas pieļaujamā statistiskā kļūda ir plus/mīnus 1,7 procentpunkti.

Savukārt aģentūras «Reuters» un sabiedriskās domas pētniecības uzņēmuma «Ipsos» kopīgā projekta «States of the Nation» komanda lēš, ka Klintones izredzes uz galīgo uzvaru ir 90%, taču joprojām paredz, ka tādos štatos kā Mičigana un Pensilvānija, kam pienākas liels elektoru skaits, cīņa būs ļoti sīva.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu