Pašreizējā prognoze: nākamnedēļ piecas dienas pēc kārtas pūtīs auksts vējš

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nākamnedēļ no otrdienas līdz sestdienai Latvijā pūtīs auksts un brāzmains ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, liecina pašreizējā «Global Forecast System» prognoze.

Jau pirmdien, 3.oktobrī, Skandināvijā pastiprināsies anticiklons, tādēļ Latvijā sāks pūst mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš. Turpmākajās dienās anticiklons pieņemsies spēkā, vienlaicīgi uz austrumiem, dienvidaustrumiem no Latvijas gaidāms zema spiediena apgabals. Veidojoties lielai atmosfēras spiediena starpībai, pūtīs visai spēcīgs vējš.

Vējainākajās dienās gaidāmas ziemeļaustrumu vēja brāzmas līdz 13-18 metriem sekundē. Gaisa temperatūra pārsvarā būs zem +10 grādiem, bet nav gaidāms sals.

Nedēļas pirmajā pusē būs maz nokrišņu, otrdien un īpaši trešdien iespējami pirmie sniega graudi un pārslas. Nedēļas otrajā pusē, ja ciklons pienāks tuvāk, Latviju var skart plaša lietus zona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu