Piektdien Kolkā un Mērsragā pārspēts 26.augusta karstuma rekords

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Piektdien Kolkā un Mērsragā, gaisa temperatūrai paaugstinoties attiecīgi līdz +27,5 un +27,7 grādiem, tika labots 26.augusta karstuma rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Šajās novērojumu stacijās reģistrēta arī augstākā gaisa temperatūra valstī. Pārējā Latvijā termometra stabiņš piektdienas pēcpusdienā pakāpās līdz +24..+27 grādiem, tostarp līdz +26,7 grādiem Rīgā.

Iepriekš augustā Latvijā reģistrēts tikai viens maksimālās temperatūras rekords, kad 21.datumā Ainažos gaiss sakarsa līdz +27,8 grādiem. Savukārt 11.augustā Mērsragā un 12.augustā Alūksnē tika pārspēts minimālās gaisa temperatūras rekords.

Augusta pirmā dekāde valstī vidēji bija 0,8 grādus, otrā dekāde – 1,8 grādus vēsāka par normu. Savukārt nokrišņu daudzums bija attiecīgi 159 un 126 procenti no daudzu gadu vidējā rādītāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu