Latvijā sasniegti jauni gaisa temperatūras rekordi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šodien Latvijā sasniegti jauni maksimālās gaisa temperatūras rekordi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Gaisa temperatūra visā Latvijā līdz plkst.11 ir bijusi no plus 7 grādiem pēc Celsija skalas līdz plus 10 grādiem. Visā valsts teritorijā jau ir atkārtoti vai uzstādīti jauni 27.decembra maksimālās gaisa temperatūras rekordi, daudzviet pārsniegti arī decembra trešās dekādes maksimumi.

Vissiltāk ir bijis Rīgā un Mērsragā, proti, plus 10 grādi, Kolkā - 9,9 grādi, Dobelē - 9,7 grādi. Viszemākā temperatūra - plus 7,2 grādi - bija Rēzeknē un Daugavpilī, kur termometra stabiņš šorīt rādīja plus 7,4 grādus.

Savukārt visstiprākais vējš līdz plkst.11 fiksēts Kolkā, kur vēja ātrums brāzmās sasniedzis 26 metrus sekundē. Liepājā, Rīgā, Rūjienā, Alūksnē un Priekuļos vējš brāzmās sasniedz 20-22 metrus sekundē.

Sinoptiķi brīdina, ka tuvākajās stundās vēja ātrums palielināsies vēl vairāk - daudzviet Latvijā vēja brāzmas sasniegs 20-23 metrus sekundē, bet piekrastes rajonos - 25-27 metrus sekundē.

Plkst.10.45 Andrejostā ūdens līmenis paaugstinājās līdz 105 centimetriem. Šodien pēcpusdienā, vējam no dienvidrietumu virziena iegriežoties uz rietumu, ziemeļrietumu virzienu, iespējams, ūdens līmenis sasniegs kritisko plus 140 centimetru atzīmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu