Pēdējā brīža dekorācijas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kad šķiet, nu vairs nevar iespēt sagatavot kaut ko neparastu, atliek viena iespēja – pēdējā brīža dekorācijas. Tā var būt izrotāta apsveikuma kartīte, kāds zaigojošs dekors vai bumba, ko iekārt eglītes zaros.

SVĒTKU ZVANI. Ar trīsdimensiju līmes zīmuli, kura novilktā līnija saglabā lipīgumu, uzzīmē zvanus. Ja kāds nejūtas drošs, ka zīmējums izdosies, var droši izmantot gatavus šablonus vai pārkopēt kādu attēlu uz krāsainās lapas. Pēc tam ar līmes zīmuli droši apvelk kontūras un ļauj nožūt 10–15 minūtes.

PIEPILDA LAUKUMUS. Kad līnijas apžuvušas, ar speciālu līmi aizpilda tukšos laukumus, uz kuriem izbārsta glitermirdzumus. Tie nožūst apmēram pusstundas laikā, iegūstot spilgtāku, tumšāku toni. Glitermirdzumi būtu jāber pēc noberžamās folijas, jo tie pielīp pie visa, kas ir lipīgs, arī ja folija kādu vietu nav pārklājusi.

VISAS KONTŪRAS. Uz izkrāsotās kartītes uzliek krāsainu foliju ar spīdīgo pusi uz augšu. Uzmanīgi to piespiež pie līnijām, līdz iezīmējas visas attēla kontūras. Kad folija ir kārtīgi pielipusi, to strauji norauj nost. Atklātnītes rotāšanas process ir pilnībā pabeigts. Līdzīgi var rīkoties ar eglīšu krāsainajām bumbiņām, uz kurām uzzīmē attiecīgu attēlu un pēc tam tāpat uzliek krāsaino foliju, piespiež to un rauj nost.

AR ZELTU APBIRIS. Uz čiekura var vēl uzpūst aresolu, var likt caurspīdīgo glitera želeju, iegūstot zelta mirdzumu.

DEKORĒJAM ČIEKURU. Ar mazu nazīti smērē uz čiekura struktūrpastu. Atkarībā no uzliktā slāņa biezuma pasta izžūs 2–24 stundu laikā. Kad čiekurs pilnībā nožuvis, tas izskatīsies apsarmojis un nekusīs. Šādu čiekuru var saglabāt nākamajiem gadiem, pat mazbērni vēl varēs iekārt eglē.

***

MATERIĀLI

• gliterpulverīši

• akrilkrāsas

• trīsdimensiju līme

• metalizētas krāsainas folijas

• krāsains papīrs

• gatavas apsveikuma kartītes

• pūšamais aerosols

• struktūrpasta

• otas

• nazītis

***

EKSPERTA VIEDOKLIS

Jānis Trops, Radošo darbu galerijas vadītājs

Kad viss ir tumšs, noteikti jāizmanto spilgtākas krāsas, jo Ziemassvētkos jāzaigo. Ar trīsdimensiju līmi var dekorēt jebko – pat uz eglīšu mantiņas uzzīmēt kādu attēlu, uz gatavas apsveikuma kartītes uzlikt zaigojošus punktiņus. Izdekorēt varam arī parastu priedes čiekuru, uzpūšot mākslīgu sniegu vai iekrāsojot to ar struktūrpastu. Kad pasta nožūst, čiekurs kļuvis daudz krāšņāks, to var iekārt Ziemassvētku eglītē vai izmantot dāvanu iesaiņošanā.

Izvēloties krāsainu papīru, uz tā varam uzzīmēt vai nozīmēt gatavus šablonus, kuru kontūras pēc tam apvelkam ar trīsdimensiju līmi. Kad tie nožuvuši, uzber virsū glitermirdzumus, bet nobeigumā var lietot noberšanas tehniku – apsveikuma kartīte ir ieguvusi pavisam citu izskatu, tā ir košāka un daudzkārt krāšņāka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu