Interesanti skaitļi un fakti (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaulē notiek interesantas lietas un tiek veikti pavisam neticami pētījumi un aprēķini, par kuriem ikdienā neiedomājamies. Lūk, daži no tiem.

Visilgākais no reģistrētajiem vistas lidojumiem ilga 13 sekundes.

Katrs 15. amerikānis kaut reizi dzīvē ir vērsies pēc palīdzības pie glābējiem un ārstiem pēc tam, kad, mēģinot nozagt šokolādīti, ir iestrēdzis tirdzniecības automātā.

Visgraujošākā regbija spēle futbolā notika 2000. gadā. Krievijas komanda ar rezultātu 4:110 zaudēja Austrālijas komandai.

Visvērtīgākā zivs ir noķerta pirms 80 gadiem Krievijas upē Tihaja Sosna. Tā bija store. Zivs svēra 1227 kilogramus, un augstas kvalitātes ikri vien svēra 245 kilogramus, kas šodien maksātu 289 tūkstošus dolāru.

1991. gada decembra sākumā PSRS formāli sastāvēja tikai no divām republikām — Kazahstānas un Krievijas —, kas tobrīd nebija paziņojušas par savu neatkarību.

Kādas Brazīlijas cilts indiāņi bērēs dzer vietējo alkoholisko dzērienu kasiri. Svarīgs dzēriena ingredients ir tikko kremētā mirušā pelni.

Singapūrā vairākās sabiedriskajās tualetēs ir ierīkotas karaoke videoiekārtas.

Anglijā vīrs varēja šķirties no sievas, izliekot viņu pārdošanā par cenu, kas nav mazāka par vienu šiliņu. Ja kāds viņu nopirka, tad procedūra tika uzskatīta par pabeigtu. Šis šķiršanās veids bija sastopams pat XIX gadsimtā. Fermeris Džozefs Tompsons pārdeva sievu un ņūfaundlendieša kucēnu par 12 šiliņiem.

Katru minūti Maskavā sākas 841 dzimumakts. 488 gadījumos iniciatores ir sievietes un 353 gadījumos — vīrieši. Tas notiek starp pulksten 21 un 22.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu