Zemei potenciāli bīstami ir 748 objekti (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāds amerikāņu žurnāls paziņojis, ka jūlijā mūsu debesīs lidojis asteroīds ar ātrumu, kas lielāks par 60 tūkstošiem kilometru stundā. Tiesa gan, īpaši satraukties nav bijis iemesla, jo kosmosa viesis garām lidojis attālumā, kas ir nedaudz lielāks par attālumu no Zemes līdz Mēnesim.

NASA pārstāvji paziņojuši, ka ir atklājuši 4131 objektu, kas tuvojas Zemei, turklāt 838 no tiem diametrs pārsniedz kilometru! Par potenciāli bīstamiem asteroīdiem ir atzīti 748 objekti, taču nav izslēgti arī pilnīgi negaidīti draudi.

Nedaudz mierina informācija, ka NASA pārstāvjiem ir speciāla programma, ar ko iespējams atpazīt tuvu lidojošus asteroīdus. Ar šo programmu tiek strādāts Pasadenā (Kalifornija).

ASV Kongress līdz 2020. gadam ir licis NASA pārstāvjiem radīt katalogu, kas sevī ietvertu vismaz 90 procentus no bīstamiem asteroīdiem, ar kuriem šajā laikā jāiepazīstas kosmosa aģentūras darbiniekiem. Pēc tam sāksies līdzekļu meklēšana, lai iznīcinātu nelūgtos viesus, kamēr viņi nav iznīcinājuši mūs.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu